ROMA

Legendarni Rudi Feler o Edinu Džeki: Malo je na svijetu igrača poput njega

Može li naš as izvući Romu iz krize?. Arhiv

Avaz.ba

12.2.2020

Legendarni napadač njemačke reprezentacije Rudi Feler (Voller), koji je pet godina svoje bogate karijere proveo u Romi, biranim riječima prokomentirao je našeg asa Edina Džeke.

- On je vrhunski fudbaler, vrhunska devetka. Malo je na svijetu igrača poput njega - rekao je Feler te je podsjetio da je Džeko s Volfsburgom osvojio titulu prvaka Bundeslige veoma mlad. 

Ističe da je teško biti napadač u Italiji, posebno u Rimu.

- Ali, kad pobjeđuješ, onda je fenomenalno, jer te svi vole. Ukoliko izgubiš tri utakmice zaredom, onda postane veoma opasno. To je sve dio igre, ima mnogo pozitivnih i negativnih stvari - konstatira Feler.

On je za klubove u kojima je igrao (Kikers Ofenbah, Minhen 1860, Verder, Romu, Olimpik Marsej, Bajer Leverkuzen) postigao više od 250 golova, a u dresu Elfa je u 90 utakmica bio je strijelac 47 pogodaka. 

Znam da "Vučica" ovih dana prolazi kroz teško i delikatno razdoblje, iako smatram da su derbi protiv Lacija odigrali veoma dobro. Lacio je izuzetno kvalitetna ekipa, što su i pokazali, ali Roma je, također, odigrala odlično - rekao je Feler.

Feler: Džeko je vrhunski napadač. Arhiv

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.