ISPECI PA RECI

Trener Juventusa dao bizarnu izjavu pa mu stigla replika: Neka dođe raditi kod nas

Šef stručnog štaba "Stare dame" proteklih dana ne spava baš mirno

Sari: Odgovorio kritičarima, ali se neoprezno izrazio. AFP

J. A. / Avaz Sport

13.2.2020

Trener Juventusa Mauricio Sari (Maurizio Sarri) proteklih dana ne spava baš mirno. Njegova ekipa ne igra nogomet kakav se očekivao, srljaju iz kola u kolo i utakmice uglavnom dobivaju na mišiće, a ne pamti se kad je dominacija "Stare dame" u Italiji bila ovako ugrožena. I Lacio i Inter su izgledni konkurenti za naslov, milanski klub je prvi s istim brojem bodova kao Juventus, dok je Lacio na bod zaostatka.

Italijani već danima pišu kako je Sariju odzvonilo, a on, umjesto da se trudi da ispravi greške i popravi situaciju, samo je pogoršava. Sari je, umjesto da je prešutio, odgovorio kritičarima, ali se neoprezno izrazio i izazvao novi mini skandal. 

- Da se nisam htio suočiti s kritikama, radio bih u pošti. Ovo je normalno u našem poslu. Na putu smo da ostvarimo sve ciljeve koje smo zadali uoči početka sezone - rekao je Sari pred novinarima, ali nije očekivao da će mu stići replika.

Sari dao nespretnu izjavu. AFP

Naime, nakon ove nespretne izjave, javila mu se italijanska pošta.

- Suprotno onome što tvrdi gospodin Sari, pritisak u italijanskoj pošti postoji. Pozivamo gospodina Sarija da provede nekoliko svojih dragocjenih minuta u nekom od naših ureda pa će otkriti da je riječ o najvećoj kompaniji u državi. Čekamo ga u jednom od naših 15.000 ureda, gdje uživo može vidjeti naš svakodnevni rad - odgovorili su mu iz pošte.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.