NOGOMET

Italijani pišu o povredi Lulića: Neizvjestan nastup u baražu

"Corriere dello Sport" na svojoj naslovnici donio je nešto veću analizu

Lulić: Slijedi mu period rehabilitacije. Arhiv

Piše: J. A. / Avaz Sport

13.2.2020

Povreda reprezentativca BiH i kapitena Lacija Senada Lulića (34) glavna je tema kako u medijima u BiH tako i u Italiji. Lulić je u srijedu u Rimu u klinici "Paideia" operirao lijevi skočni zglob i sada mu slijedi period rehabilitacije. 

Italijanski list "Corriere dello Sport" na svojoj naslovnici donio je nešto veću analizu povrede povratnika u reprezentaciju BiH. 

Navodi se i da je trener Lacija Simone Inzagi (Inzaghi) odredio zamjenika dok se Lulić bude oporavljao, a to će biti Španac Džoni (Jony).

- Lacio je u nevolji, Lulić operiran, van stroja mjesec. Inzagi je potvrdio Džonija kao zamjenu i nada se u potpun oporavak Lukakua. Ide se ka rasprodatom Olimpiku za meč s Interom - stoji u podnaslovu.

Naslovnica "Corriere dello Sporta". Twitter

BiH protiv Sjeverne Irske 26. marta u Zenici igra prvi meč baraža, a nastup Senada Lulića je neizvjestan. Preciznije prognoze trebale bi biti poznate naredne sedmice.

Senad Lulić je ove sezone odigrao 27 mečeva za Lacio. Jednom je pogađao i dva puta asistirao. Kao kapiten vodio je Lacio do osvajanja Superkupa protiv Juventusa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.