NOGOMET

Trener kineskog kluba se požalio: Moji igrači nisu hodajući virusi nego sportisti

Ženski olimpijski tim u karantinu u hotelu

Ekipu Vuhana u Španiji dočekalo medicinsko osoblje. AFP

E. J. / Avaz.ba

14.2.2020

Epidemija smrtonosnog koronavirusa izazvala je paniku u kineskom fudbalu. Tamošnji klubovi ne znaju kad će početi domaće takmičenje, dok su inozemni timovi previše uplašeni da bi igrali protiv njih. Kineska Superliga (CSL) trebala je početi tokom ovog mjeseca, ali je odgođena zbog epidemije, u kojoj je umrlo više od 1.400 ljudi i čiji je centar u kineskom gradu Vuhanu. 

Tamošnji mediji navode da će sezona početi najranije u aprilu, ali je i to pod znakom pitanja, jer se epidemija širi Kinom, ali i drugim zemljama, prenosi AFP. Kineski klubovi rasuti su širom svijeta na pripremama (Španija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Tajland, Japan…), ali ne znaju kad će se moći sigurno vratiti kući. 

U međuvremenu, ženski kineski olimpijski tim je u svojevrsnom karantinu u hotelu u australskom Brizbejnu. Ekipa Vuhana, koja je bila šesta u CSL-u, stigla je u Španiju, a ekipu je u Malagi odmah dočekalo medicinsko osoblje. Niko od članova tima nije imao simptome bolesti.

Hoze Gonzalez (Jose), Španac na klupi Vuhana, rekao je da njegov tim nije zaslužio takav odnos te je dodao da "oni nisu hodajući virusi nego sportisti".

No, ruski klub Krasnodar otkazao je meč protiv Vuhana zbog straha od virusa. Isto je najavio i gibraltarski Europa point.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.