KONTROLNI MEČ Nade bh. fudbala ponovo poražene od Makedonaca

Šabić: Bolje smo odigrali drugu utakmicu

Avaz.ba

Šabić: Ove provjere su nam poslužile da vidimo čime raspolažemo u ovom trenutku

Foto: Arhiv


U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Ljubuškom poražena i u drugom prijateljskom meču sa Sjevernom Makedonijom, ovog puta sa 2:3. Gosti su do prednosti došli u 3. minuti. Dašmir Elezi (Dashmir) prošao je po desnoj strani i dodao loptu na deset metara od našeg gola do Georga Stojanovskog, koji je bio precizan za 0:1.

Haris Hasanović oduzeo je u 48. minuti loptu protivnicima, s lijeve strane ušao u kazneni prostor protivnika i poslao loptu na peterac za Aleksandra Kahvića, koji je izjednačio rezultat. 

Kahvić je u 67. postigao i drugi gol za naš tim. Nakon dugog pasa sa polovice bh. tima, naš napadač stigao je na liniji šesnaesterca do lopte prije golmana Vaska Vasileva i glavom je proslijedio u mrežu za 2:1. Borjan Popovski dodao je u 79. minuti loptu u kazneni prostor za Besara Gudjufija, koji su je sa desetak metara poslao iza leđa Sergeja Bjelice i izjednačio rezultat. 

Gudjufi je glavom u 85. minuti preokrenuo rezultat u korist Sjeverne Makedonije nakon centaršuta Matea Sofijanoskog iz slobodnog udarca s desne strane.

- Ove provjere su nam poslužile da vidimo čime raspolažemo u ovom trenutku. Nedostajalo nam je nekoliko igrača, ali se i ovdje pokazalo nekoliko njih na koje ćemo moći računati u budućnosti. Drugu utakmicu smo odigrali bolje nego prvu, u jednom trenutku smo imali i pozitivan rezultat. No, nakon izmjena, vidjelo se da smo fizički inferiorni u odnosu na protivnika i na kraju smo poraženi. Možda smo danas zaslužili i više, ali je, u svakom slučaju, još posla pred nama i nastavit ćemo i dalje da gradimo ekipu - rekao je selektor kadetske reprezentacije BiH Nermin Šabić.

Naš tim nastupio je u sastavu: Sergej Bjelica, Haris Hasanović (85. Armin Durić), Anel Kadrić (46. Nikola Ćebić), Armin Karić (85. Matej Šakota), Denis Dizdarević (61. Emir Derviškadić), Filip Pandža, Dominik Čeko, Azur Šehić, Hamza Hadžiavdić (56. Emir Brković), Alem Japaur (32. Aleksandar Kahvić), Viktor Grbić (74. Džan Fetahović). Selektor: Nermin Šabić. 

Više o temi Nermin Šabić

PRIJATELJSKI MEČ
Makedonci nadigrali "Zmajiće"
NSBIH
Makedonci testiraju "Zmajeve"
NA VRH

Podijeli članak na