CIRKUS U SRBIJI

Trener žustar prema kolegi: Lalatović mi je bio kao sin dok se nije ''napuhao''

Prokomentirao je i detalj s priprema kada je udaljio ekipu s terena na prijateljskom meču

Detalj iz decembra 2018.. Printscreen

Avaz.ba

14.2.2020

Fudbaleri Radničkog u nedjelju, nakon dva mjeseca pauze u Super ligi Srbije, gostuju subotičkom Spartaku, a to je bio povod konferencije za novinare gdje je trener domaćih Milorad Kosanović pričao o mnogim temama.

Radnički u ovaj meč ulazi kao sedmoplasirani na tabeli sa 32 osvojena boda, dok se Spartak nalazi na osmoj poziciji s četiri boda manje.

- Spartak je dosta dobar tim s ambicijama da se izbori za plej-of. Oni već drugu godinu igraju u gotovo nepromijenjenom sastavu, za razliku od nas koji mijenjamo tim na nekoliko mjeseci. Ovog puta to je čvršći i kompaktniji tim nego jesenas - rekao je Kosanović.

On je naglasio da je u dobrim odnosima sa svim superligaškim trenerima, pa čak i s Nenadom Lalatovićem. 

- Ja sam sa svim trenerima dobar, pa čak i s Lalom. Bio mi je kao dijete dok se nije ''napuhao''. Mislim, fizički, ovako. Tad je malo prolupao, ali dobro - izjavio je šef stručnog štaba Radničkog. 

Prokomentirao je i detalj s priprema kada je udaljio ekipu s terena na prijateljskom meču.

- Tuku nas 90 minuta. Tuku, udaraju i ja im kažem ''halo, prestanite više''. Znamo da na tim pripremnim utakmicama ima svega kada igrate s klubovima iz bivših sovjetskih republika… Bio sam se uplašio da se ne desi nešto gore. Taj mali je uklizao Mihajloviću, a onda ga je na zemlji počeo udarati nogom. A on ne zna koga udara nogom, a ja pošto znam… Mislio sam da će ga prepoloviti, kakav je. Zato sam mu rekao - prisjetio se Kosanović.

Nenad Lalatović zanimljiv je medijima zbog svoga temperamenta, a poznat je kao trener koji voli da se verbalno obračunava s bilo kim iz bivših klubova koje je vodio. Prvi put u žižu javnosti stigao je u decembru 2018.

Poslije utakmice u Kruševcu tada trener Radničkog iz Niša Nenad Lalatović imao je žestok verbalni okršaj s portparolom Napretka i jednim od navijača koji je bio prisutan na konferenciji za medije.

Situacija se otela kontroli kada je portparol Napretka pitala Lalatovića kome je pokazivao srednji prst, rukovodstvu Radničkog ili Napretka. 

- Kada već to pitaš, onda mi kaži da li si me vrijeđala i psovala djecu - rekao je Lalatović. 

U tom momentu iza kamera su čuo glas čovjeka, navijača, kako ga je Lalatović okarakterizirao, uputivši treneru Radničkog nekoliko psovki, na šta je ovaj burno reagirao. 

- „J.... ja tebe u usta, j.... ti mater mrtvu, onu seljačku. Pi..., j....., ja tebi sve p....! Dođi, ovdje p.... jedna“ - urlao je Lalatović. 

Trener Napretka Milorad Kosanović pokušavao je da smiri Lalatovića, ali mu to nije polazilo za rukom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.