STRUČNJACI

Murinjo: Hoće li naslov iz 2018. biti dodijeljen Junajtedu

Glavna tema u Engleskoj je i dalje UEFA-ina kazna Mančester sitiju zbog kršenja finansijskog fer-pleja

Murinjo: Postavio zanimljivo pitanje. AFP

J. A. / Avaz Sport

17.2.2020

Glavna tema u Engleskoj je i dalje UEFA-ina kazna Mančester sitiju zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Engleski prvak izbačen je za sljedeće dvije sezone iz Lige prvaka i na tu kaznu može se žaliti još samo Sportskom arbitražnom sudu.

Moj stav je da ne trošim ni sekundu svoga vremena na analizu onoga što treba da analiziraju UEFA ili FIFA - rekao je o toj temi Žoze Murinjo (Jose Mourinho). 

Menadžer Totenhema, nakon pobjede 3:2 protiv Aston Vile, potom je postavio zanimljivo pitanje. 

- Kada bih se ipak upustio u to, moje pitanje bilo bi hoće li titula Premijer lige za 2018. godinu biti dodijeljena tada drugoplasiranoj ekipi Mančester junajteda. Da ili ne? To bi bilo zanimljivo - kazao je portugalski stručnjak. 

Izbacivanje Sitija pomoglo bi Murinju. AFP

Te 2017./2018. Murinjo je vodio Junajted i završio na drugom mjestu s 19 bodova manje od gradskog rivala. Kasnije je rekao da mu je to jedan od najvećih uspjeha u karijeri.

Izbacivanje Sitija pomoglo bi Murinju čiji Totenhem lovi mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Ako Sitijeva žalba bude odbijena, onda će i petoplasirana engleska ekipa ići u najjače evropsko takmičenje.

- Ne razmišljam o četvrtom ili petom mjestu na tabeli. Jedino mislim o tome kako možemo biti što bolji i osvojiti najviše bodova što možemo, biti na najboljoj poziciji na kojoj možemo da budemo i na kraju sezone ćemo vidjeti gdje smo. Čeka nas velika borba - zaključio je Murinjo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.