ENGLESKA

Arsen Venger o slučaju "Mančester siti": Ako nema poštovanja pravila, onda to nije pravi sport

Venger: Pravila postoje i moraju se poštovati. Arhiv

Avaz.ba

17.2.2020

Fudbalski svijet i dalje bruji o kazni UEFA-e koja je izrečena Mančester sitiju, a sada je prvi put o toj temi govorio i legendarni menadžer Arsenala Arsen Venger (Arsene Wenger). Aktuelni šampion Engleske, podsjetimo, dobio je zabranu učestvovanja u evropskim takmičenjima u naredne dvije godine.

- Pravila postoje i moraju se poštovati. Ljudi koji ne poštuju pravila i koji su uhvaćeni da na manje ili više legalne načine pokušavaju da ih izbjegnu - moraju biti kažnjeni. Ako se dokaže da su to radili namjerno, ne možete da ih ne kaznite - rekao je Venger, a prenosi "Skaj Sports".

Venger je trenutno šef za razvoj globalnog fudbala FIFA-e, a kako kaže, ništa se u ovoj situaciji nije dogodilo slučajno. 

- Nisu ta pravila izmišljena, sigurno postoje napisana. Niko nije rekao "hajde da ih kaznimo". Ne, ovo je sankcija koja je bila planirana za klubove koji ne poštuju pravila - rekao je popularni Profesor i potom u svom stilu objasnio važnost čestitosti u sportu. 

Praktično, sport je pobjeđivanje poštovanjem pravila. To je njegova suština. Ako nema poštovanja pravila, onda to nije pravi sport. Kada ste dio takmičenja, to znači da ćete poštovati pravila tog takmičenja - zaključio je Venger.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.