ENGLESKA

Nepoželjan na Old trafordu: Junajted traži bogatstvo za slavnog veznjaka

Ugovorom za Mančester vezan još 18 mjeseci

Pogba: Pauzira zbog povrede. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

18.2.2020

Pol Pogba (Paul) mogao bi predstojećeg ljeta napustiti redove Mančester junajteda, ali klub sa Old traforda zahtijevat će ogromno obeštećenje za slavnog francuskog nogometaša, prenosi ESPN.

Pogba je još prošle godine želio promijeniti klub, ali ga je trener engleskog velikana Ole Gunar Solskjer (Ole Gunnar Solskjaer) uvjerio sa ostane. No, reprezentativac "Trikolora" vjeruje da će ga Junajted pustiti na kraju tekuće sezone, a kao mogući kupci spominju se španski giganti Barcelona i Real Madrid, kao i bivši Pogbin klub, italijanski prvak Juventus.

Uprkos Solskjerovim javnim istupima u kojima naglašava da Pogba nije na prodaju, u klubu smatraju da 26-godišnji veznjak i njegov menadžer Mino Raiola privlače preveliku pažnju, što remeti atmosferu, te da je vrijeme za odlazak.

No, Junajted neće odustati od velikog obeštećenja, odnosno na Old trafordu očekuju najmanje 150 miliona funti (približno 180 miliona eura). Pogba ima još 18 mjeseci ugovora koji je potpisao 2016. po dolasku iz Juventusa.

Torinski klub tada je dobio odštetu u visini od 105 miliona eura, što je bio svjetski rekord. Francuz nije igrao još od 26. decembra, kada je ušao kao rezerva u pobjedi protiv Njukasla (4:1). U januaru je operisao povrijeđeni članak i još nije poznato kada bi se mogao vratiti na teren.

U osam ovosezonskih nastupa, Pogba je zabilježio dvije asistencije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.