SPEKTAKL

Liverpul bezopasan: Atletiko srušio prvaka Evrope u Madridu

Derbi večerašnjeg programa igran je u Madridu

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

18.2.2020

Detalj s utakmice u Madridu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Nakon puna dva mjeseca pauze vratilo se najelitnije fudbalsko takmičenje na svijetu Liga prvaka.

Tako su večeras odigrane prve utakmice osmine finala Lige prvaka.

Derbi večerašnjeg programa igran je u Madridu, gdje je domaći Atletiko dočekao aktuelne prvake Evrope i slavio minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

Utakmica je počela na najbolji mogući način za izabranike Dijega Simeonea. Igrala se 4. minuta kada se nakon kornera i velike gužve u petercu Liverpula najbolje snašao Saul i doveo "Jorgandžije" u vodstvo od 1:0.

Nastavio je Atletiko i u nastavku da igra agresivnije, a neprepoznatljivi gosti nisu mogli apsolutno ništa domaćim fudbalerima koji su nošeni sjajnom podrškom sa tribina igrali kao u transu.

Novu veliku šansu za domaće propušta Morata u 27. minuti, ali mu Alison "skida" zicer.

Prvu priliku za goste imao je Salah u 52. minuti, ali egipatski krilni napadač nije bio precizan glavom. U tim trenucima Liverpul je bio nešto bolji na sredini terena, odnosno agresivniji, ali nije bilo ozbiljnijih šansi za gol.

Nakon toga uslijedio je nešto mirniji period, gdje su se domaći svjesno povukli i prepustili gostima terensku inicijativu, te vrebali svoju šansu iz kontri i polukontri.

Ostalo je do kraja 1:0 za Atletiko, koji tako ide na revanš na Enfild sa prednošću od jednog gola i mnogi će reći s najnezgodnijim rezultatom koji se možete zabilježiti u nokaut fazi Lige prvaka.

Revanš je na rasporedu 11. marta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.