MILANO Napravio dar-mar u svlačionici

Ibrahimović pokazao autoritet: Nakon utakmice očitao bukvicu mladom saigraču

Šveđanin bosanskih korijena djeluje kao produžena ruka trenera Stefana Piolija

J. A. / Avaz Sport
21.02.2020 14:08

Ibrahimović: Preporodio Milan

Foto: AFP

Milan je na putu ka vrhu tabele Serije A, a mnogi za to pridaju zasluge Zlatanu Ibrahimoviću, koji je došao ne samo kao pojačanje na terenu veći kao ultimativni autoritet.

Ibrahimović je pokazao svoju ulogu i nakon utakmice s Torinom, koji je pogotkom u korist svoje ekipe riješio Ante Rebić.

No, Šveđaninu bosanskih korijena nije se svidjelo kako je igrao njegov drugi saigrač Lukas Paketa (Lucas Paqueta). Milan je mladog Brazilca doveo za 40-ak miliona eura, no Zlatan smatra kako bi se morao više zalagati na terenu. 

  • Paketa: Mlada zvijezda Milana
    Paketa: Mlada zvijezda Milana Foto: AFP

Kako saznaje italijanski "Tuttosport", nakon utakmice Ibrahimović je pomalo izgubio živce, odvukao Paketu sa strane i očitao bukvicu mladom saigraču. Paketa je otišao bez riječi, nije čak htio ni stati i potpisati autograme navijačima ispred ulaza stadiona.

Ibrahimovića često možete na terenu vidjeti kao konstantno komunicira sa saigračima i objašnjava im šta su krivo napravili, kao produžena ruka trenera Stefana Piolija. Ove je sezone stigao kao slamka spasa za Milan, a već je zabio tri gola i namjestio jedan.

Komentari

NA VRH