HRVATSKA Na Maksimiru se zakuhalo

Ni Bjelica im više ne valja: Braća Mamić u Mostaru skovala plan da se riješe odličnog trenera?

Razlog? Ima ih nekoliko

A. Ču. / Avaz.ba

Bjelica: Ponaša se čudno

Foto: Arhiv


Trener Dinama Nenad Bjelica navodno je "iskočio iz šina" nakon što je čuo da ga se Mamići žele riješiti. Takav plan navodno je skovan u Mostaru, gdje su se prije desetak dana našli Zoran i Zdravko Mamić

Prema pisanju hrvatskih medija, Bjelica dugo nije bio nervozniji, a razlog za to je nezadovoljstvo Mamića. U Dinamu samo treba slijediti Mamiće, odnosno njihove reakcije, koje su vjerodostojan indikator onoga što se sprema trenerima. Tako su, navodno, prije desetak dana braća Mamić sjedila u Mostaru i skoro dva sata razgovarala o tome kako “ukrotiti podivljalog” Bjelicu, odnosno kako ga se riješiti sa mjesta prvog trenera. 

Razlog? Ima ih nekoliko. Kao prvo, otkazivanje poslušnosti Mamiću nije preživio nijedan trener. 

Portal 24sata.hr napominje kako se Vahid Halilhodžić probao drznuti pa je nekoliko dana poslije napustio Maksimir. A upravo je Bjelica testirao Mamićevo strpljenje. I razljutio Zdravka. Poslušnost je otkazao kad je, tako kažu svjedoci, odbio blagosloviti dolazak jednog igrača iz Portugala, koji je trebao biti zamjena za Arijana Ademija. Drugo, igrači veoma poštuju Bjelicu i, kad je riječ o transferima, vjeruju u ono što kaže. 

Tako je Dominik Livaković, kad se Monpelje opasno “zapalio” i bio spreman platiti deset miliona eura, razgovarao s Nenadom Bjelicom. 

- Nemoj tamo, idućeg ljeta ćeš otići u veći klub za mnogo više novca - rekao mu je trener Dinama. 

I Livaković je ostao.

Treći razlog je ispuštanje kapitalne prednosti 3:1 protiv Šahtara u samo 123 sekunde, što je Dinamu izbilo iz blagajne dvadesetak miliona eura. Uostalom, svjestan je i Bjelica da nešto nije uredu kad je prije nekoliko dana rekao da “bi ostao u Dinamu i pokušao još jednom dogurati do Lige prvaka, ali nije na njemu”.

Više o temi Nenad Bjelica

HRVATSKA
Dinamo ostao bez trenera
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na