PREMIJER LIGA BIH

Petrović prijeti Želji, Velež favoriti protiv Zvijezde 09

"Plavi" su oprezni uoči duela s Radnikom. Arhiv

Piše: Avaz.ba

22.2.2020

Nakon zimske pauze danas se nastavlja fudbalska Premijer liga BiH. Prvi će na teren igrači Veleža i Zvijezde 09 te Radnika i Željezničara (14:30 sati). 

– Pokušat ćemo sve da bodovi ostanu ovdje, ali sigurno da to i Željezničar želi. Oni imaju jako iskusnu ekipu gdje se nalaze vrhunski igrači kao što je Štilić, koji je, prema meni. najbolji igrač u državi, bez konkurencije. Tu je jako dobar i iskusan stoper kao što je Jovanović, imamo Lendrića, Alispahića, Ramovića… Očekujem da se među 18 nađe desetak koji su bili u mom mandatu, a možda ih sedam i počne utakmice. To je mala prednost za nas, drugačije je ako ti vidiš nekog igrača 3-4 ili utakmice ili godinu dana - rekao je u najavi utakmice Slavko Petrović.

S druge strane, šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim je oprezan.

– Prva je utakmica najvažnija, najteža zato što niko ne zna gdje je, šta je, ne zna koji je nivo. Generalno ova utakmica godi slabijoj ekipi, ne govorim o konkretno našoj utakmici, nego generalno. Uvijek je taj faktor da se ne zna na čemu smo jer je pauza trajala tri mjeseca. Nije to kao na igrici, pritisnuo si pauzu, sad nastaviš i to je to. To je malo problem, pogotovo u prvoj utakmici. Morat će proći barem dva kola, da bi svi znali na čemu je. U tim prvim utakmicama se često mogu desiti neke stvari koje niko ne može predvidjeti, naša prva utakmica u Bijeljini prošle godine je eklatantan primjer za to - kazao je Osim, koji u ovoj utakmici ne može računati na Ermina Zeca i Mladena Veselinovića.

Velež će na stadionu “Rođeni” dočekati fenjeraša Zvijezdu 09, koja se nije odrekla borbe za opstanak. 

– Četvorica igrača Veleža naprijed su nevjerovatna. Zaista Velež djeluje impresivno. Vidio sam jedan rastrčani tim. Sada znam sve njihov dobre strane, ali i one manje dobre. Igrače ću spremiti za ovoj okršaj i nećemo s bijelom zastavom u Mostar. Naprotiv. Doći ćemo da se nadigravamo. Mislim da nismo bez šansu. Lično bih bio zadovoljan i bodom - konstatira Zildžović.

Prvi strateg Veleža Feđa Dudić očekuje zahtjevnu utakmicu.

– Puno je vremena prošlo od psoljednje prvenstvene utakmice i sigurno smo i mi i navijači željni da vidimo potvrdu svog rada. Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv Zvijezde, koja nema šta izgubiti, i koja će sigurno doći ovdje tražiti pobjedu jer jedino na taj način mogu zadržati priključak s ekipama koje su u borbi za ostanak. Mi jesmo favoriti, ali to moramo potvrditi na terenu - rekao je Dudić.


Raspored 20. kola. NSBiH

Željezničar danas na teškom gostovanju u Bijeljini. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.