ŠPANIJA

Novi skandal u fudbalu: Pjanićev menadžer pod istragom zbog pranja novca

Razgovara se i sa mnogim drugim poznatim ličnostima

Policija obavila pretres kuće u Španiji. majorcadailybulletin

E. J. / Avaz.ba

23.2.2020

Poznati fudbalski menadžer Falji Ramadani (Fali) dio je istrage o pranju novca, pišu španski mediji. Sud na Majorki pokrenuo je istragu o organiziranom kriminalu, tačnije o pranju novca i jedan od osumnjičenih u cijeloj istrazi je i Falji Ramadani, prenosi B92.

Finansijska policija objavila je svoja istraživanja i, kako se navodi u tekstu, Ramadani će se uskoro morati pojaviti u Madridu kako bi dao zvaničnu izjavu na sudu.

"Majorca Daily Bulletin" prenosi da menadžer iz Albanije ima petu najvredniju menadžersku agenciju u svijetu sporta. Sjedište agencije je u njemačkom Berlinu. Isti izvor navodi da su u njegovu raskošnu vilu na Majorki prije nekoliko dana upale policijske snage koje su pretražile ovaj objekt.

Ramadani: Mnogo poznatih klijenata. Agencije

Ramadani nije jedini osumnjičeni u cijeloj priči, navodi se da se razgovara sa mnogim poznatim ličnostima poput biznismena, investitora, agenata i bivših fudbalera.

Ramadani je agent mnogih poznatih igrača, među kojima su i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, ali i Luka Jović, Adem Ljajić, Filip Kostić, Luka Milivojević…

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.