ENGLESKA

Arsenal u uzbudljivom meču pobijedio Everton, nova povreda Kolašinca

27. kolo Premijer lige

Slavlje nogometaša Arsenala. AFP

Piše: J. A. / Avaz Sport

23.2.2020

Nogometaši Arsenala pobijedili su Everton rezultatom 3:2 u utakmici 27. kola engleske Premijer lige. 

Everton je do vodstva stigao već u prvoj minuti susreta kada je Dominik Kalvert-Levin (Dominic Calvert-Lewin) došao do jedne odbijene lopte u šesnaestercu te postigao sjajan pogodak za hladan tuš domaćih navijača. 

U 15. minuti Sead Kolašinac prilikom jednog skoka nezgodno je pao na glavu i rame. Nakon tri minute ukazivanja pomoći Kolašinac je zamijenjen, a u igru je ušao Bukajo Saka (Bukayo).

Arsenal je do izjednačenja stigao u 27. minuti kada je Edi Nketijah (Eddie Nketiah)  sjajno postigao pogodak u desni ugao Evertonovog gola za 1:1. 

Arsenal je do preokreta došao u 33. minuti.  David Luiz je ubacio loptu u šesnaesterac, a na pravom mjestu se našao Pjer Emerik Aubemejang (Pierre-Emerick Aubameyang) koji je bio strijelac za 2:1. 

Everton je pred sami kraj prvog poluvremena stigao do izjednačenja. Igrala se sudijska nadoknada prvog poluvremena kada je Džeri  Mina (Yerry)  uputio loptu u šesnaesterac Arsenala, a nakon što je odbrana "Topnika" loše reagirala, Rišarlison (Richarlison) uspio je poslati loptu iza leđa Lena i svojoj ekipi donijeti izjednačenje.

Arsenal je do novog vodstvao došao u prvoj minuti drugog poluvremena. Savršenu dugu loptu poslao je Nikolas Pepe (Nicolas), Aubemejang je pratio i skočio visoko te glavom iz blizine zabio za, ispostavit će se, konačnih 3:2.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.