TURSKA

Galata nakon 20 godina slavila na Fenerovom stadionu

U velikom istanbulskom derbiju nije nedostajalo ni tuče. BBC

Avaz.ba

23.2.2020

Derbi grada Istanbula donio je četiri gola, tri crvena kartona, 13 žutih i pobjedu Galatasaraja (3:1).  Prvo poluvreme se završilo neriješeno  (1:1). Kruse je doveo domaće u prednost iz penala, Nijemac je pogodio u 21. minutu. Gosti su uzvratili poslije dvadesetak minuta. Bajarm je izveo korner, Donk je bio najviši u skoku i zatresao mrežu. 

U drugom poluvremenu vidjeli smo ono što krasi ovakve derbije.  Prvo je Janal dobio crveni karton van terena zbog nesportskog ponašanja. Galata stiže do prednosti u 80. minutu. Falkao postaje pravi miljenik navijača, Kolumbijac pogađa za 2:1. 

A onda pravi cirkus.  Turuc i Belanda ulaze u žestok okršaj, u sukobu su učestvovale i klupe oba klua. Na kraju po crveni karton za oba igrača. Onejkuru ovjerava pobjedu Galatasaraja golom u šestoj minuti sudijske nadoknade vremena! 

Ovo je bila prva pobjeda Galate na stadionu Fenera "Sukru Saračoglu" još od kraja 1999. godine. Pravi rat na terenu se završio sa 13 žutih kartona, tri crvena i dva penala.

Fener nastavlja seriju od četiri meča bez pobjede, dok Galata ostaje na drugom mestu zbog lošije gol razlike od Trabzona.

Spomenimo i to da Bašakšehir našeg Edina Višće sutra gostuje Rizesporu i s pobjedom može preuzeti prvo mjesto. Međutim lider Trabzonspor sutra će imati utakmkicu manje... 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.