GRČKA

"Ludnica" u Solunu: Olimpijakos slavio u velikom derbiju

Vatreno je bilo i na tribinama i na terenu. Screeschot

Avaz.ba

23.2.2020

Krcat stadion "Tumba" i uzavrela atmosfera dočekali su Olimpijakos u derbiju 25. kola prvenstva Grčke. Svašta se prethodni mjesec dešavalo na plavo-bijelim obalama Mediterana. 

Navijači PAOK-a imali su masovne proteste na ulicama Soluna, kao rekacija na mišljenje da vlada Grčke favorizuje klub iz Pireja. Taman kada su se strasti stišale, na red je došao derbi. I to baš u Solunu.

Na stotine upaljenih baklji i zastava crveno-bijelih iz Atine stvorili su dimnu zavjesu pod kojom se igralo dobrih deset minuta. Toliko je i trajao početni pirotehnički šou Paokara. Ali, ništa večeras nije moglo da pomogne šampionu. Olimpijakos je pobijedio 1:0 i u Atinu nosi velika tri boda, koja poslije pretposljednjeg kola, a pred početak plej-ofa znače i ogromnih pet bodova prednosti. 

Trenutak odluke dogodio se u 49. minutu. Lopta je, činilo se, već bila u korneru, ali tako nije mislio Lazar Ranđelović. Srbijanski fudbaler tek radi reda vratio je u peterac gdje je vrlo neoprezan bio Dimitris Janulis preslijedivši je u sopstvenu mrežu.  Postigao je vrlo brzo i PAOK gol, ali je on poništen, pošto je sudija Tobijas Štiler želio pomoću VAR tehnologije da se uvjeri u ispravnost pogotka.

Njemački arbitar nešto kasnije mogao je da svira i penal za domaćina, kada je oboren Ingi Ingason. Ali, nije... PAOK je prvi put od 17. januara 2017. izgubio kod kuće.

Nema sumnje, čeka nas zanimljivo proljeće u Grčkoj, a Štiler sigurno više neće suditi PAOK-u, prenosi "Mondo".

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.