ITALIJA

Džeko: Ubjedljiva pobjeda vraća samopouzdanje

Džeko: Idemo i u Belgiju da pobijedimo. Agencije

Avaz.ba

23.2.2020

Naš as Edin Džeko večeras je u pobjedi Rome nad Lećeom (4:0) bio strijelac trećeg gola, ali i bio asistent za drugi koji je postigao Henrik Mhitarjan.

- Ova ubjedljiva pobjeda će nam dobro doći da dobijemo samopouzdanja pred predstoječe mečeve - rekao je Džeko za "Sky Sport Italia", te dodao:

- Postigli smo četiri pogotka, nismo primili gol, tako da možemo reći da smo odigrali dobro. U četvrtak smo savladali Gent (Evropska liga - op.a.), a sada smo ponovo pobijedili u Seriji A. Dali smo večeras sve od sebe od početka do kraja meča jer smo željeli prekinuti crni niz. Bili smo dva mjeseca bez pobjede kod kuće. 

Roma u četvrtak igra revanš šesnaestine finala Evropske lige 

Pobijedili smo sa 1:0 kod kuće. Idemo i u Belgiju da pobijedimo, no najbitnije je ipak proći u osminu finala, dodao je Džeko, koji je večeras postigao 102. gol u dresu "Vučice", čime se izjednačio na šestom mjestu vječne liste strijelaca Rimljana sa legendarnim Vićencom Montelom (Vincenzo Montella).

Osjećam se dobro

- Kada izgubite, ne osjećate se ovako. Iskreno, osjećam se dobro, u četvrtak protiv Genta sam bio umoran, danas je bilo puno bolje. Važno je pobijediti nakon dugo vremena i ova dva posljednja trijumfa daju nam više samopouzdaanja pred sljedeće utakmice koje su sve važnije – izjavio je Džeko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.