LIGA PRVAKA

Dris Mertens ušao u historiju, navijači sa maskama zbog koronavirusa

Barcelona gubi na gostovanju u Napulju

Duel Žirua (Čelzi) i Boatenga (Bajern). AFP

E. J. / Avaz.ba

25.2.2020

Završena su prva poluvremena u dva večerašnja meča osmine finala evropske nogometne Lige prvaka. Italijanski Napoli vodi protiv španske Barcelone kao domaćin na stadionu San Paolo. Strijelac za ekipu iz Napulja bio je belgijski napadač Dris Mertens (Dries) u 30. minuti.

To je njegov 121. gol u dresu Napolija, čime se izjednačio sa klupskim rekorderom, Slovakom Marekom Hamšikom. Gostujuća Barca je u posljednjih devet gostovanja u nokaut fazi Lige prvaka samo jednom prva postigla gol i to prošle sezone protiv engleskog Mančester junajteda.

U drugom duelu, između Čelzija (Engleska) i Bajerna iz Minhena (Njemačka) mreže su mirovale u prvih 45 minuta. Najbliži pogotku na Stemford bridžu u Londonu bio je ofanzivac prvaka Njemačke Tomas Miler (Thomas Muller), koji je pogodio prečku…


Napulj: Navijači sa maskama na tribinama. AFP

Inače, u Napulj je doputovao veći broj navijača Barcelone. Oni nisu zabrinuti zbog epidemije koronavirusa, koja je stigla i do Italije.

- Kada smo odlučili da dođemo, svi su nam rekli da je ludost to što idemo u Italiju. Zato smo kupili maske i tu smo - rekao je Barcin navijač Huan (Juan), prenosi AFP.

Virusom je zaraženo više od 300 osoba u Italiji, uz deset smrtnih slučajeva. Epidemija se širi južno, prema Toskani i Siciliji. No, u Napulju za sada nije zabilježen nijedan slučaj zaraze. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.