LIGA PRVAKA

Pjanić ponovo u Lionu, Zidan protiv Gvardiole

Bh. reprezentativac se vraća u tim na gostovanju u Francuskoj

Pjanić: Vraća se na travnjak. Arhiv

Piše: N.D.

26.2.2020

Večeras će se igrati još dvije utakmice osmine finala Lige prvaka. Lion dočekuje Juventus, Real će u Madridu ugostiti Mančester siti.  

Za nas najbitnije, Miralem Pjanić se vraća na travnjak, na gostovanju kod Liona, kluba u kojem je nekada igrao. 

Lion je je slavio u posljednjem kolu domaćeg prvenstva, a trener Rudi Garsija (Garcia), spreman je nastavaiti igrati u formaciji 3-4-3, tvrde francuski mediji.


Vjerni formaciji

- Ova ekipa iz Liona možda nije tako jaka kao ona koje je igrala protiv Barcelone u istom periodu prošle godine, ali oni su u stanju napraviti iznenađenje – pišu Francuzi. 

Sa druge strane, Mauricio Sari (Sarri) još uvijek traži stabilnost u veznom redu. Pjanić i Gonzalo Iguain (Higuan) bit će u timu, kao i Đorđo Kijelini (Giorgio Chiellini) koji je zbog povrede izbivao neko vrijeme. 

Prema Mozzart kladionici, Juventus je favorit u ovom meču. Kvota na pobjedu tima iz Torina iznosi 2,05, na remi 3,35 dok se na trijumf Liona nudi kvota od 3,80.

Preokret prošle godine

Juventus će protiv Liona igrati 11. put uzastopno u ovoj fazi takmičenja. Prije tačno godinu dana preokrenuli su kod kuće protiv Atletika stvari na svoju stranu. Prvu utakmicu izgubili su sa 2:0, a u Torinu slavili 3:0.

Nema briga

Duel između Reala i Mančester sitija, mnogi gledaju kroz rivalitet Zinedina Zidana (Zinedine Zidane) na jednoj i Pepa Gvardiole (Guardiola) na drugoj klupi. Obojica odbijaju govoriti o tom rivalstvu, ali je to neizbježno, jer Pep je mnogo toga prošao kao član Barcelone, najvećeg Realovog rivala.

Real muči i poraz u posljednjem kolu do Levantea, a Mančester siti odavno nema brige o borbe za titulu u Engleskoj. Liverpul je pobjegao i Siti se može posvetiti borbi za Ligu prvaka.

Nova povreda je i novi udarac za Real, jer Eden Azar (Hazard) neće moći igrati, ali u Madridu se nadaju da mogu do pobjede.

– Stvaramo šanse, ali nekada ne postignemo golove. Ipak, to se događa, a dug je put u borbi za trofeje. Sezona traje. Jako smo motivirani i u Ligi prvaka, bez obzira protiv koga igramo, pa će tako biti i ovog puta – kaže Serhio Ramos (Sergio), kapiten Reala. 

Prema Mozzart kladionici, Mančester siti važi za favoriti u ovom duelu. Kvota na trijumf "Građana" iznosi 2,55, na remi 3,35 dok se na pobjedu Reala nudi kvota od 2,75.

Statistike klubova. Getty Images

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.