NOGOMET

Bivši golman Čelsija: Azar je uvijek u piceriji, Di Marija mrzi Junajted, Sari se ponaša kao ludak

Poljak od 2016. do 2019. godine bio u redovima "Plavaca"

Bulka: Pričao o pikanterijama sa Stamford bridža. Agencije

J. A. / Avaz Sport

26.2.2020

Mladi poljski golman Marčin Bulka (Marcin Bułka) od 2016. do 2019. godine bio je u Čelsiju, od ljetos je u PSG-u. Sada je u intervjuu za francuske medije pričao o pikanterijama sa Stamford bridža, o ponašanju Edena Azara (Hazard), reakcijama Tiba Kurtoe (Thibaut Courtois), navikama bivšeg menadžera Mauricija Sarija (Maurizio Sarri). 

Azar voli pljeskavice i pizze. Jedino sam ga u picerijama i viđao. Ne zanima ga ništa drugo osim nogometa i dobre zabave. Dok je bio u Čelsiju, to nije bio problem, ali u Realu, pogotovo pošto se opet povrijedio, vjerovatno će nabaciti još koji kilogram - kaže Bulka. 

Mladi čuvar mreže potom se osvrnuo na Kurtou. 

- Kurtoa ima ogroman ego. Ako pogriješi, uvijek ide kod trenera da se žali kako odbrambeni igrači nisu bili na svojim pozicijama. Nikad ne prihvata činjenicu da je i sam ponekad kriv za primljeni gol - govori Bulka. 

Bulka: Od ljetos je u PSG-u. Agencije

Za Sarijevu ljubav prema cigaretama se zna odavno.

Znao je tokom sedmice da sve treninge posveti samo prekidima. Imao je i veliki broj vježbi za kontranapade ili druge stvari koji zaista znaju biti dosadne. Usto, nije baš da vodi zdrav život. Puši tri kutije cigareta dnevno i pije kafu kao ludak. Znao je da tokom pauze za kafu popuši kompletnu kutiju cigareta. Pomalo sam zabrinut dokle će izdržati ako ovako nastavi - ističe Bulka. 

U PSG-u mu je sada saigrač Anhel di Marija (Ángel Di María), koji je ranije imao neslavnu epizodu u Mančester junajtedu. 

Di Marija mrzi Junajted. Uopće nema dobra sjećanja na period proveden na Old trafordu. Čim se nešto pojavi o "Crvenim đavolima" na televiziji, istog trena mijenja kanal - zaključio je 20-godišnji čuvar mreže.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.