NOGOMET

Igrao je za sve selekcije Švicarske, a sada su ga zvali iz BiH

Za mladog stopera otimaju se velikani

Omeragić: Na meti velikana. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

26.2.2020

Mladi defanzivac švicarskog prvoligaša Ciriha Bećir Omeragić (18) još nije donio odluku za koju će reprezentaciju igrati u budućnosti.

Menadžer stopera Ciriha Nusret Jašari (Jashari) za italijanski "Calciomercato"  govorio je o svom igraču i potvrdio da ga je kontaktirao Nogometni savez BiH.

Omeragić je prošao sve mlade selekcije Švicarske, a sada su ga kontaktirali iz Bosne i Hercegovine da igra za njih. Strpljivo ćemo odlučiti šta je najbolje za njega - govori Jašari o kontaktu koji je s Omeragićem ostvario Zvjezdan Misimović. 

Omeragić je kao maloljetan već nastupao za seniorski tim Cirha na poziciji stopera, pa je time skrenuo veliku pažnju na sebe.

On je ogroman talent. Već nekoliko godina je nagrađivan kao najbolji mladi igrač u švicarskom fudbalu. Velika očekivanja od njega imaju u Cirihu. Nedavno smo potpisali i novi ugovor. Nadamo se da će stvari i dalje ići u pravom smjeru - kaže Jašari.

Omeragić: Privukao pažnju brojnih klubova. Arhiv

Osvrnuo se i na interesiranje brojnih klubova.

- Veliki broj klubova je zainteresiran. Javljaju se iz Bundeslige, pa Italije, Španije i Engleske. Bilo je puno konkretnih ponuda, vidjet ćemo šta će se dogoditi. Još nismo donijeli konačnu odluku, ali oni su daleko ispred - dodao je menadžer mladog nogometaša.  

Nije tajna ni da je Milan jedan od klubova s kojim su vođeni razgovori.

- Bećir je ozbiljan i profesionalan. Gleda italijanski nogomet s velikim zanimanjem, voli ga. Entuzijastičan je i u pogledu mogućnosti da zaigra za Milan. Sada je sretan što je nastavio igrati za Cirih, u klubu gdje ima samopouzdanje i priliku da pokaže sve što zna. U Milanu bi to teže išlo - kazao je Jašari.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.