LIGA PRVAKA Čuveni El Pibe nakon duela Napoli - Barcelona

Maradona o Mesiju: Volio bih da igra za Napoli, ali nikad ne bi bio kao ja!

Piše: Avaz.ba

Maradona: Mesi nikad neće doživjeti ono što sam ja iskusio

Foto: Arhiv


Legendarni Dijego Armando Maradona (Diego) smatra da bi njegov zemljak bio sjajan za italijansku ekipu, ali da je samo jedan Argentinac ostavio neizbrisiv trag u klubu s juga Čizme. Čuveni El Pibe igrao je za Napoli od 1984. do 1991. godine i osigurao dva "skudeta", Kopa Italiju i Kup UEFA tokom svog burnog boravka u Napulju.

Njegov zemljak Lionel Mesi (Messi) bio je u žiži interesiranja italijanskih medija danima uoči meča u osmini finala Lige prvaka, ali se s Barcelonom nije proslavio na San Paolu (1:1), u prvom duelu u karijeri na tom stadionu.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena rekao je da bi Napoliju sigurno značilo da ima Mesija u svojim redovima, ali...

Stigao je u Napulj kada je u zenitu karijere. Mesi bi sigurno mogao igrati za Napoli, volio bih da imaju jednog igrača tog kalibra, ali on nikad ne bi mogao uraditi ono što sam ja. Nikad neće doživjeti ono što sam ja iskusio - rekao je Maradona, koji je bio velika, najveća zvijezde pod Vezuvom i žalio se da nema privatnosti dok je nastupao za Napoli osamdesetih i ranih devedesetih godina prošlog stoljeća, prenosi "Mondo".
  • Mesi: Danima bio u žiži interesiranja italijanskih medija uoči meča u osmini finala Lige prvaka

    Mesi: Danima bio u žiži interesiranja italijanskih medija uoči meča u osmini finala Lige prvaka

    Foto: Arhiv


NA VRH

Komentari