TRANSFERI

Barcelona već pripremila ugovor: Golgeter Intera seli se u Španiju

Opcija za italijanski klub je i francuski veteran iz Čelzija

Martinez: Postigao 16 golova u sezoni. AFP

E. J. / Avaz.ba

26.2.2020

Inter iz Milana pokušat će dovesti napadača londonskog Arsenala Pjer-Emerika Obamejanga (Pierre-Emerick Aubameyang) predstojećeg ljeta ukoliko Lautaro Martinez na kraju sezone napusti redove italijanskog kluba.

Interov argentinski napadač se povezuje sa prelaskom u špansku Barcelonu, koja je navodno već pripremila 22-godišnjem nogometašu ugovor na pet sezona. Njegovo mjesto mogao bi preuzeti iskusni Gabonac (30), koji je sa engleskim premijerligašem vezan do 2021. godine.

Oba igrača ove su sezone odigrala po 30 mečeva u svim takmičenjima, s tim što je Obamejang postigao 19, a Martinez 16 golova. Izvještaji iz Italije sugeriraju da je trener Intera Antonio Konte (Conte) veliki fan Obamejanga, čija bi cijena od 55 miliona eura mogla biti dovoljna da Italijani završe posao.

Na Konteovom radaru je i Olivije Žiru (Olivier Giroud, 30), koji nastupa u dresu Arsenalovog gradskog rivala Čelzija. Francuski veteran bit će slobodan igrač na kraju ove sezone u kojoj je sakupio samo deset nastupa (2 gola). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.