TRAGIČAR

Obamejang poslije promašaja karijere: Osjećam se vrlo loše

Teško podnio poraz svoje ekipe

Obamejang: Imao je sve u svojim nogama. Agencije

J. A. / Avaz Sport

28.2.2020

Ekipa Olmpijakosa izbacila je Arsenal iz Evropske lige nakon što su poslije produžetaka pobijedili "Topnike" na u Londonu rezultatom 2:1. Arsenal je prvi meč u Atini riješio u svoju korist rezultatom 1:0 i činilo se da je ekipi Mikela Artete ostao samo rutinski dio posla, odnosno da na svom terenu potvrde prolazak u osminu finala, no Olimpijakos nije tako mislio i hrabrom igrom u uzvratnom meču izborio je prolazak dalje.

Veoma je bilo teško igračima Arsenala poslije traumatičnog iskustva i primljenog gola u 120. minuti. Teže od ostalih "Topnika" poraz je podnio Pjer Emerik Obamejang (Pierre-Emerick Aubameyang), napadač slavnog kluba koji je u 123. minuti ipak imao šansu da riješi dvomeč u korist Arsenala i promašio je.

- Veoma je frustrirajuće ono što se dogodilo. Šta mogu da kažem... Bila je teška utakmica. Gol koji smo primili je bio nesretan moment. Sve što možemo jeste da pobijedimo u što više ligaških mečeva. Olimpijakos je pozadi igrao veoma dobro i nismo mogli da nađemo rješenja u završnici - rekao je Obamejang. 

Međutim, poslije centaršuta i karambola u kaznenom prostoru atinskog kluba, lopta mu je došla na nogu i to u situaciji tako dobroj da bolju nije mogao ni zamisliti.

- Ne znam kako sam promašio, ali se osjećam užasno loše. Može da se dogodi, ali ne znam kako sam promašio tu šansu. Bio sam umoran, imao sam grčeve, ali to nije izgovor - dodao je Obamejang.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.