TURSKA

Staridž iznenada napustio Trabzonspor i sada je slobodan igrač

On bi sada mogao i van prijelaznog roka potpisati ugovor s novim klubom

Staridž: Napustio Tursku. Agencije

J. A. / Avaz Sport

2.3.2020

Reprezentativac Engleske Danijel Staridž (Daniel Sturridge) sporazumno je raskinuo saradnju s Trabzonsporom. Iako je stigao kao najzvučnije ime prethodnog ljeta i kao jedan od najpoznatijih igrača koji su ikad nastupali za ovaj klub, u upravi su odlučili da im brzonogi napadač nije potreban. U saopćenju Trabzona rečeno je da je Staridž klub napustio poslije dogovora dvije strane.

Špekulira se da su u pitanju finansijski problemi i da se klub odlučio na ovaj potez zbog visoke plaće Engleza, kao i da nisu bili zadovoljni njegovim zalaganjem iako je imao sasvim korektan učinak. Staridž je na 16 utakmica u svim takmičenjima postigao sedam golova i zabilježio četiri asistencije. 

Ponikao je u mlađim kategorijama Aston Vile, a zatim svoje fudbalsko "školovanje" nastavio u Koventriju, Mančester sitiju i Čelsiju, u kojem je i dobio šansu na velikoj sceni. Najslavnije trenutke karijere imao je u Liverpulu, s kojim je bio nadomak dugo čekane titule. On bi sada mogao i van prijelaznog roka potpisati ugovor s novim klubom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.