ENGLESKA Trener Liverpula nakon informacije da bi prvenstvo moglo biti prekinuto

Klop: Nismo ludi da vjerujemo u te priče

Ako neko želi da me pita o tome i da li ima smisla izbrisati sve rezultate ove sezone, onda neka mi odgovori ko će igrati Ligu šampiona sljedeće sezone

Piše: Avaz.ba

Jirgen Klop

Foto: Arhiv


Jirgen Klop (Jurgen Klopp), trener fudbalera Liverpula, smatra da nije realno da prvenstvo bude poništeno zbog koronavirusa. 

Redsi ove sezone dominiraju i sve su bliži osvajanju prve titule u Premijer ligi još od 1990. godine. 

Ipak, nedavno se u medijima pojavile priče o tome kako bi Liverpul mogao ostati bez titule u slučaju da zbog širenja koronavirusa na Ostrvu budu suspendovana sva takmičenja.

Nijemac je odbacio takvu mogućnost.

- Mislim da naši navijači nisu paranoični. Ne vjerujem da navijači Liverpula uopće razmišljaju o tome i ja se sada obraćam njima. Ako neko želi da me pita o tome i da li ima smisla izbrisati sve rezultate ove sezone, onda neka mi odgovori ko će igrati Ligu šampiona sljedeće sezone? To bi bilo zanimljivo vidjeti. Zanimljiva je priča i neke novine će uvijek pisati o nečemu, međutim kada sam to prvi put vidio, pomislio sam: 'Vau, da li zaista neko misli da je to moguće?' Navijači Liverpula nisu ludi da vjeruju u takve priče - rekao je Klop.

Liverpul je za vikend doživio prvi poraz u prvenstvu na gostovanju Votfordu (0:3), a sljedeći meč igraće u osmini finala FA kupa protiv Čelsija na Stemford bridžu u utorak.

NA VRH

Komentari