ENGLESKA

Klop: Nismo ludi da vjerujemo u te priče

Ako neko želi da me pita o tome i da li ima smisla izbrisati sve rezultate ove sezone, onda neka mi odgovori ko će igrati Ligu šampiona sljedeće sezone

Jirgen Klop. Arhiv

Avaz.ba

2.3.2020

Jirgen Klop (Jurgen Klopp), trener fudbalera Liverpula, smatra da nije realno da prvenstvo bude poništeno zbog koronavirusa. 

Redsi ove sezone dominiraju i sve su bliži osvajanju prve titule u Premijer ligi još od 1990. godine. 

Ipak, nedavno se u medijima pojavile priče o tome kako bi Liverpul mogao ostati bez titule u slučaju da zbog širenja koronavirusa na Ostrvu budu suspendovana sva takmičenja.

Nijemac je odbacio takvu mogućnost.

- Mislim da naši navijači nisu paranoični. Ne vjerujem da navijači Liverpula uopće razmišljaju o tome i ja se sada obraćam njima. Ako neko želi da me pita o tome i da li ima smisla izbrisati sve rezultate ove sezone, onda neka mi odgovori ko će igrati Ligu šampiona sljedeće sezone? To bi bilo zanimljivo vidjeti. Zanimljiva je priča i neke novine će uvijek pisati o nečemu, međutim kada sam to prvi put vidio, pomislio sam: 'Vau, da li zaista neko misli da je to moguće?' Navijači Liverpula nisu ludi da vjeruju u takve priče - rekao je Klop.

Liverpul je za vikend doživio prvi poraz u prvenstvu na gostovanju Votfordu (0:3), a sljedeći meč igraće u osmini finala FA kupa protiv Čelsija na Stemford bridžu u utorak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.