BRAZIL

Rišarlison: Imao sam i ja sve preduvjete da završim kao kriminalac, ali...

Drugovi koji su se nekada igrali sa mnom danas rade u supermarketu, a neki i u poljima

Rišarlison: Fudbal me izveo na pravi put. Agencije

Avaz.ba

3.3.2020

Za Brazilca Rišarlisona (Richarlisona), napadača Evertona, veliki dio snova se već ostvario iako ima samo 22 godine. Zaradio je milione, igra u najboljoj ligi na svijetu, a s reprezentacijom Brazila prošle godine osvojio je Kup Amerike. A sve je moglo biti mnogo drugačije.

Brazilski napadač je u intervjuu za "Globo" otkrio da je imao sve preduvjete da postane kriminalac. U gradu u kojem je odrastao - Novoj Veneciji, to je, maltene, prirodan put za dječake koji se nigdje drugo nisu pronašli. Nasreću, imao je nekog ko ga je ispravno savjetovao i vodio kroz život... 

Skoro da ništa nisam imao tokom djetinjstva. A onda sam odjednom imao skoro sve. To moram da cijenim, da razmišljam o svojoj budućnosti - rekao je Rišarlison te dodao:

- Neću da trošim pare na velike automobile, nego investiram u nekretnine i slične stvari za budućnost. Mojoj majci, ocu, stricu, baki kupio sam po kuću. Stricu sam poklonio i automobil, a majci motocikl, pošto ih ona baš voli. Moja sestra ima troje djece i pomažem joj oko njihovog obrazovanja i da budu zdravstveno zbrinuti.

Intervju je rađen u Rišarlisonovom dupleksu u Rio de Žaneiru. U tom trenutku su tu bili i njegov stric i dvojica drugova iz djetinjstva, koji su igrali videoigrice.

Drugovi koji su se nekada igrali sa mnom danas rade u supermarketu, a neki i u poljima. Mnogi su u zatvoru. Imao sam i ja sve preduvjete da završim kao kriminalac, ali imao sam strica uz sebe koji me ispravno savjetovao, a bio je tu i Fidel, koji mi je bio trener, a ujedno je bio i policajac. On mi je sve vrijeme govorio da sam mnogo talentiran. Fudbal me izveo na pravi put - naglašava napadač Evertona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.