EURO 2020

Aleksander Čeferin o Evropskom prvenstvu: Koronavirus nije jedina prijetnja

Ne znate koliko različitih briga imamo kada organiziramo velika takmičenja, kaže Slovenac na čelu UEFA-e

Čeferin: Vodimo računa o sigurnosti. AFP

E. J. / Avaz.ba

3.3.2020

Predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Aleksander Čeferin izjavio je da se ova organizacija može izboriti i sa najgorom mogućom opcijom u vezi održavanja Evropskog prvenstva 2020. dok se Stari kontinent bori sa epidemijom koronavirus, prenosi AFP.

Spomenuti je virus detektiran u 76 država širom svijeta i od njega je do sada umrlo više od 3.000 osoba. Italija je u najtežoj situaciji, kad je u pitanju Evropa. Dugačka je lista sportskih događaja koji su do sada odgođeni ili otkazani, među kojima su i utakmice italijanske nogometne Serije A.

Upravo bi italijanska prijestonica Rim trebao biti jedan od 12 gradova u kojima će se od 12. juna do 12. jula igrati mečevi završnice Eura.

- Ne znate koliko različitih briga imamo kada organiziramo velika takmičenja. Vodimo računa o sigurnosti, imamo brige zbog političke nestabilnosti. Jedna od briga je i virus. Uvjereni smo da se možemo nositi s tim - rekao je Čeferin.

Ove se sedmice obilježava 100 dana do početka Evropskog prvenstva sa 24 reprezentacije, a Slovenac je pozvao organizatore da "ne razmišljaju samo o mračnim scenarijima". 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.