ŠPANIJA Ususret ljetnom prijelaznom roku

Rakitić na pragu velikog transfera

Avaz.ba

Rakitić: Pregovori obavljeni 20. februara

Foto: Arhiv


Atletiko Madrid identificirao je Barceloninog veznjaka Ivana Rakitića kao jednu od glavnih želja ovoga ljeta i već je informirao njegove predstavnike o svom interesu, prenose Sportske novosti. To je vijest koju donosi ugledna španska "Marca" u tekstu pod naslovom ''Rakitić sve bliže transferu u Atletiko Madrid''.

- Dva dana nakon iznenađujuće pobjede Atletika protiv Liverpula 1:0, 20. februara 2020. godine, Rakitić se sastao s predstavnicima Atletika - piša ''Marca'', koja navodi da će u cijeloj priči i mogućem transferu biti odlučujuća želja i volja samog hrvatskog veznjaka, budući je sve očitije da u Barceloni neće igrati sljedeće sezone. 

Nagađalo se o njegovom odlasku još u zimskom prijelaznom roku, nije se dogodilo, ali naljeto bi, čini se, trebao napustiti klub u koji je stigao 2014. godine iz Sevilje.

Najveća prednost Atletika u odnosu na ostale interesante je činjenica da Rakitić želi ostati u Španiji, a Madrid je itekako atraktivna destinacija u kojoj je navodno Rakitićeva porodica već gledala neke kuće. Atletiko je klub koji je konstantno u borbi za trofeje, pa bi time Rakitić nakon Sevilje i Barcelone ostao u lovu na najviša dostignuća.

  • Rakitićeva porodica je već gledala neke kuće u Madridu

    Rakitićeva porodica je već gledala neke kuće u Madridu

    Foto: Arhiv


NA VRH

Komentari

Podijeli članak na