NOGOMET

Hoće li napustiti jedini klub za koji je igrao: Lionel Mesi može otići iz Barcelone na kraju sezone

Predsjednik katalonskog giganta Bartomeu želi osigurati produžetak saradnje i s Ter Štegenom

Mesi: Blista i ove sezone. AFP

E. J. / Avaz.ba

4.3.2020

Barcelona će ponuditi novi, poboljšani ugovor golmanu Mark-Andreu ter Štegenu (Marc-Andre ter Stegen, 27) prije kraja sezone kako bi pokazala koliko je njemački fudbaler značajan za prvaka Španije, prenosi ESPN.

Isti izvor navodi da predsjednik katalonskog giganta Žozep Bartomeu (Josep), čiji mandat traje do 2021. godine, želi osigurati produžetak saradnje s Ter Štegenom, ali i s najvećom zvijezdom Lionelom Mesijem (Lionel Messi, 32).

Legendarni argentinski napadač ugovorom je vezan za Barcu do 2021., ali može napustiti klub već na kraju ove sezone ako to bude njegova želja. Nedavno je rekao da je zadovoljan u Barci, u kojoj je proveo kompletnu karijeru, tako da su u klubu uvjereni da s njim mogu dogovoriti detalje novog ugovora.

S druge strane, Ter Štegen ima ugovor do 2022. godine, ali njegova uloga u timu se mnogo promijenila od dolaska u ekipu 2014. Mnogi vjeruju da je, nakon golgetera Mesija, upravo golman najvažnija pozicija u planovima novog trenera Barcelone Kikea Setjena (Quique Setien).

Mesi je ove sezone u 30 mečeva postigao 23 gola uz 16 asistencija, dok je Ter Štegen u deset od 33 utakmice sačuvao svoju mrežu (primio ukupno 34 gola).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.