KUP BIH

Elvir Baljić rezigniran nakon meča sa Zrinjskim

Mi nismo u situaciji da možemo dati četiri ili pet golova, nismo Real Madrid, ali izgleda da samo tako možemo pobijediti

Baljić: Iznenađen i uvrijeđen. Arhiv

Avaz.ba

4.3.2020

Tuzla City se porazom u Mostaru oprostio od ovog takmičenja, dok je Zrinjski prošao u polufinale. Zanimljivo je bilo na pres-konferenciji nakon meča, a u centru pažnje našao se trener gostujućeg tima Elvir Baljić.

Baljić je bio razočaran sudijskim odlukama večeras, a posebno situacijom kada je njegovom timu poništen gol u finišu utakmice kod rezultata 1:1.

- Ne znam odakle bih krenuo. Najmanje bih pričao o fudbalu, ali generalno gledajući, mislim da smo dobro analizirali Zrinjski i da nam 90 minuta nisu napravili nijednu šansu i da nisu imali nikakve ideje. Zaslužili smo da prođemo. Mi jesmo mali klub, ali šta treba, da vodimo s tri ili četiri razlike da bismo pobijedili? Stvarno nema smisla, žao mi je svojih momaka što trče, bore se i daju maksimum. Ali, na ovakav način da izgubite... normalno da čovjek podlegne emocijama i nervira se zbog nekih stvari - kazao je Baljić.

Poželio je sreću Zrinjskom u nastavku.

- Nisam takav da se nerviram, ali čovjek da ima srce od kamena ne bi izdržao neke stvari. Zrinjski jeste odlična ekipa, ali mi smo danas parirali. Nismo možda imali toliko šansi, ali situacije koje su se desilo. Sam drugi gol koji je bio, ne znam šta da kažem. Mi nismo u situaciji da možemo dati četiri ili pet golova, nismo Real Madrid, ali izgleda da samo tako možemo pobijediti. Čestitam momcima na borbi, Zrinjskom želim puno sreće. Sad smo gledali neke situacije, ali nema smisla više. Nemam šta više da kažem - rekao je Baljić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.