SPLIT

Dinamo korača ka novoj tituli prvaka Hrvatske: Na Poljudu pao Hajduk

Amer Gojak igrao je do 76. minute, Izet Hajrović meč odgledao s klupe za rezervne igrače

Dinamo korača ka novoj tituli prvaka Hrvatske. Arhiv

Piše: J. A. / Avaz Sport

4.3.2020

U najvećem hrvatskom derbiju nogometaši Dinama pobijedili su na Poljudu Hajduk rezultatom 2:0. 

Već u 2. minuti Arijan Ademi imao je priliku za Dinamo kada je šutirao s petnaestak metara, ali je Hajdukov golman prekrasnom paradom odbranio njegov šut. 

U 10. minuti Hajduk je imao šansu iz kontre. Jairo je se našao u situaciji jedan na jedan, ali je njegov šut bio izblokiran i Dominik Livaković je potom lako odbranio taj udarac. Tri minute kasnije bila je nova velika prilika za domaćine. Jairo je ubacio s desne strane, Leon Kreković dočekao je loptu u petercu i s četiri metra prebacio cijeli gol. 

U 34. minuti Mislav Orišić je okrenuo Ismajlija u šesnaestercu Hajduka, izborio se za poziciju i lijepo šutirao, ali je Josip Posavec prelijepom paradom spasio domaćine. U 40. minuti Hajduk je ostao s igračem manje kada je Ismajli dobio drugi žuti karton, a mreže su mirovale do odlaska na odmor. 

Dinamo je brojčanu prednost iskoristio veoma brzo. "Modri" su u vodstvo došli u 47. minuti kada je nakon asistencije Orišića mrežu Hajduka zatresao Damian Kadzio. Dinamo je i nakon toga napadao i kontrolirao utakmicu, a do novog gola zagrebački klub došao je u 75. minuti. 

Petković je zakuhao po lijevoj strani, lopta je uspjela nekako doći na peterac, gdje se najbolje snašao Arijan Ademi i pogodio lako za konačnih 2:0.

Amer Gojak u dresu Dinama igrao je do 76. minute, kada ga je zamijenio Marko Gjira. Izet Hajrović meč je odgledao s klupe za rezervne igrače. 

U dresu Hajduka Nihad Mujakić odigrao je svih 90 minuta. Pobjedom protiv Hajduka Dinamo je povećao prednost na 17 bodova i gotovo već osigurao titulu prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.