ITALIJA

Ronaldo se vratio u Torino

Pjanić i Ronaldo. Arhiva

Avaz.ba

5.3.2020

Ronaldo i Pjanić. Arhiv

Portugalski as Kristijano Ronaldo (Cristiano) nije se dugo zadržao u domovini nakon što mu je javljeno da mu je majka doživjela moždani udar. Odmah po dolasku u Italiju odradio je trening s ekipom Juventusa.

Zvijezda Juventusa boravila je jedan dan u domovini, gdje je obišao majku Mariju Dolores dos Santos Aveiro u bolnici u Madeiri, gdje je operirana nakon što se srušila u porodičnoj kući.  

Kristijano je učestvovao u današnjem treningu ekipe - navode na stranici Juventusa. 

Ronaldo je saopćio da je njegova majka stabilno nakon hirurškog zahvata i da se oporavlja u bolnici. Zahvalio je svima na porukama podrške koje su mu uputili prethodnih dana, a naročito medicinskom timu u bolnici u Madeiri, naglasivši da njegova porodica želi privatnost u teškom trenutku.

Ronaldova majka prethodnih godina vodila je bitku s rakom dojke, a Kristijano je bolnici u kojoj je išla na terapije donirao više od 100.000 dolara pomoći. Portugalac je veoma blizak sa svojom majkom, koja mu je uvijek bila najveća podrška, s obzirom na to da mu je otac bio alkoholičar i nije se mnogo brinuo za njega, dvije sestre i brata. 

Juventus je trebao u srijedu uvečer igrati revanš meč polufinala Kupa Italije protiv Milana, ali je taj duel odgođen zbog koronavirusa. "Stara dama" sada se priprema za nastavak Serije A i utakmicu koja je očekuje u nedjelju u Bolonji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.