ŽELJEZNIČAR

Osim: Teško ćemo stići Sarajevo

Osim: Na Koševu su bili ravnopravni u prvom dijelu, a Sarajevo je prvo i favorit prvenstva ove godine. Arhiv

Piše: Avaz.ba

6.3.2020

Fudbaleri Željezničara u nedjelju na Grbavici dočekuju Tuzla City, u okviru 22. kola Premijer lige BiH.

Najteža je utakmica protiv Tuzle jer je sljedeća - rekao je šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim te dodao:

- Dobili smo Borca i to nije bilo lako. Sada igramo protiv ekipe koja nije ostvarila dobre rezultate, ali nije toliko loše igrala. Samo četiri boda su iza nas i znači da smo malo, samo malo bolji. Samo po sebi to nije lagan zadatak. I zbog toga će biti teška utakmica. Imaju igrača od kojih nas može glava zaboljeti, ali ih je imao i Borac. Moramo ponoviti partiju iz Banje Luke i moramo prihvatiti ulogu favorita. Posljednje dvije smo dobili po ušima kod kuće od na tabeli slabijih timova od Tuzle. Na tome ćemo raditi ova dva dana. 

Osim protiv tuzlanskih "Građana" neće moći računati na Zeca, Zajmovića i Subašića. 

- Ostali su OK. Jovanović je izašao s terena u Banjoj Luci, ali je bolje. Bojo je imao stomačnih problema, ali bi trebao biti dobar. U boljem smo stanju zdravstvenom u odnosu na prošle utakmice - otkriva Osim. 

Potom se ponovo osvrnuo na predstojećeg protivnika.

Na Koševu su bili ravnopravni u prvom dijelu, a Sarajevo je prvo i favorit prvenstva ove godine. Imali su protiv Zrinjskog u Mostaru do 80. minute neriješen rezultat. Te utakmice pokazuju da se mogu nositi s ekipama koje su bolje na tabeli od njih. Ne bojimo se, ali se pribojavamo. Nećemo se pripremati da pravimo faulove daleko od gola, naravno. Trudit ćemo se da ne pravimo glupe faulove u zoni šuta, jer imaju dobre šutere - zaključio je Osim. 

Nakon 22. kola bit će poznat raspored posljednjih 11 kola.

- Ne znamo šta će biti prekosutra, a sve se može okrenuti u bilo koju korist. Mi računamo da smo 90 posto drugi, da ćemo teško stići Sarajevo, ali i drugi da će teško nas stići u ovom dijelu sezone za raspored u trećem dijelu. Ja mogu napraviti tabelu kako bih volio da igramo tada, ali to nije relevantno - za kraj je rekao Osim.


Bolest modernog fudbala

- Smjenjivanje trenera je bolest modernog fudbala. Kod nas je često slučaj, ne govorim direktno o Borcu. Mijenjaju trenera, a nemaju banke. Nemaš koga drugog promijeniti. Ne znam kako se to može promijeniti u našem fudbalu, no morali smo taj trend prihvatiti - rekao je Osim.


Osim: Ne znamo šta će biti prekosutra, a sve se može okrenuti u bilo koju korist. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.