HRVATSKA

Odbijena žalba Dinama: Bjelici potvrđena jednomjesečna suspenzija

Problemi za "Modre"

Bjelica: Kažnjen i novčano. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

6.3.2020

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza odbila je danas žalbu Dinama na odluku o suspenziji trenera Nenada Bjelice, koji slijedom te odluke ne smije s klupe voditi "Modre" narednih mjesec dana. 

Podsjetimo, trener Dinama suspendiran je zbog divljanja tokom utakmice 22. kola HNL-a između Osijeka i Dinama. Tada je Bjelica u sudijskoj nadoknadi vremena isključen s klupe zbog psovanja sudije.

Dinamo se žalio na odluku o suspenziji svog trenera pa je izvršenje kazne odgođeno. Žalba nije riješena do derbija na Poljudu te je Bjelica vodio "Modre" do pobjede u Splitu (2:0) prije dva dana. 

Danas je papirologija konačno riješena i Bjelici su potvrđene jednomjesečna suspenzija te novčana kazna od dvije hiljade kuna. Dinamo će u sljedeće četiri utakmice biti bez glavnog trenera na klupi. 

Dinamo ovaj vikend u Maksimiru igra protiv Istre (nedjelja), potom slijedi gostovanje u Varaždinu 15. marta pa gostovanje kod Lokomotive 21. marta. Posljednju utakmicu bez Bjelice na klupi "Modri" će odraditi 4. aprila na Maksimiru protiv Slaven Belupa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.