MILANO

Begović: Ovo je teška situacija

Begović: Naučio italijanski jezik. Arhiv

Avaz.ba

7.3.2020

Naš reprezentativni golman Asmir Begović potpisao je u januaru ove godine za Milan, ali je već naučio italijanski jezik. Begović je za zvaničnu stranicu Milana na italijanskom jeziku govorio o prvim utiscima u jednom od najvećih evropskih klubova, ali i o predstojećem, nedjeljnom duelu protiv Đenove (15 sati). 

- Zadovoljan sam i sretan. Svi su me u klubu dočekali srdačno i zbog toga sam sretan - kazao je Begović.

Potom je prokomentirao i Điđija Donarumu (Gigi Donnarumma), koji mu je konkurencija na golu:

- Điđi je sjajan golman, baš kao i njegov brat Antonio. Obojica su veoma dobra. Svi naporno radimo na svakom treningu - ističe naš reprezentativni golman. 

Utakmice u Seriji A zbog epidemije koronavirusa igrat će se do kraja mjeseca bez gledalaca.

Ovo je teška situacija za fudbal, klub, ali i za sve igrače. Bitno je da treniramo, da budemo oprezni i pratimo upute čelnika lige - decidan je Begović, koji će protiv Đenove braniti od prve minute. 

Kako kaže, klub iz Đenove neugodan je rival. 

- Dobri su,imaju talentirane igrače. Igraju disciplinirano, ali je najbitnije da mi budemo fokusirani. Ako se to dogodi, onda ćemo pobijediti - optimista je golman "Zmajeva". 


Nije se lako nositi s tim

- Prvi put ću braniti na utakmici bez navijača. Nije se lako nositi s tim, ali je najbitnije da ostanemo fokusirani na sami susret. Teško je to za sve - rekao je Begović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.