TURSKA

Ibrahim Šehić po 12. put ove sezone sačuvao mrežu

Šehić: Brani u reprezentativnoj formi. Arhiv

Piše: Avaz.ba

7.3.2020

Derbi Prve lige Turske između prvoplasiranog Hatajspora i drugoplasiranog Erzurumspora našeg reprezentativnog golmana Ibrahima Šehića završen je remijem - 0:0. Svih 90 minuta za tim iz Erzuruma branio je Šehić i drugi meč u nizu sačuvao svoju mrežu. Inače, naš reprezentativni golman branio je ove sezone u 26 ligaških susreta te njih 12 završio bez primljenog gola.

Erzurumspor je nakon 26 kola drugoplasirani sa 46 bodova, dok je Hatajspor ostao lider sa četiri boda više.

S druge strane, Konjaspor je u derbiju začelja Superlige Turske remizirao (1:1) u gostima s Jeni Malatijasporom (25. kolo) nakon vodstva u prvih 45 minuta i gola iz penala Riada Bajića. Na našem povremenom reprezentativcu je napravljen i prekršaj u šesnaestercu... No, deset minuta prije kraja meča, Murat Jildrim (Yildirim) izjednačio je na 1:1. 

Obje ekipe su završile utakmicu sa po deset igrača. Crveni karton kod domaćina dobio je Isam Šebak (Issam Chebak) poslije faula nad Bajićem za penal, a goste golman Serkan Kirintili.

Bajić je igrao do 78. minute, a inače, za Konjaspor su cijeli meč odigrala još dva bh. nogometaša Deni Milošević i Amir Hadžiahmetović. 


Bajić: Donio bod u derbiju začelja. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.