ENGLESKA

Junajted ponovo nadigrao Siti

Solskijer: Nadmudrio Gvardiolu. Arhiv

Avaz.ba

8.3.2020

"Đavoli" su ponovo savladali gradskog rivala i upisali čak treći trijumf u međusobnim mečevima ove sezone. Prva runda na "Etihadu" pripala je Junajtedu, dok je polufinale Liga kupa otišlo u korist Sitija. Četvrti okršaj gradskih rivala ponovo je obojio Mančester u crveno.

Mančester junajted ušao je u ovaj meč u želji da novim trijumfom nad ekipom Pepa Gvardiole ostane ukorak s Čelzijem i u borbi za plasman u Ligu prvaka.  U tome su i uspjeli kada je Entoni Marsijal tačno na trećini susreta iskoristio izvanrednu asistenciju Bruna Fernandeša. Portugalac je "bocnuo" loptu preko Serhija Aguera i Ilkaja Gundogana, a francuski napadač uspio je isprve da matira Edersona. 

Brazilski golman imao je loptu "na ruci", ali nije uspio da bolje reagira u toj situaciji.

Mančester junajted  bio je bolji tim u tim trenucima, oštrije su napadali i činilo se da gostima Kevin de Brujne ozbiljno nedostaje. Danijel Džejms  mao je jedan dobar pokušaj, potom je Fredu zbog navodnog simuliranja dodijeljen žuti karton iako je djelovalo da je Brazilac nepropisno zaustavljen u šesnaestercu Sitija.

Ederson je imao nekoliko solidnih odbrana, koje su održale Siti u "rezultatskom životu", ali ofanzivno nisu dobro izgledali. Aguero je u finišu imao jednu izglednu šansu kada nije uspio da lijepo zahvati loptu, da bi pokušaj Rahima Sterlinga u 90. minuti s distance otišao samo u naručje Davida de Hee.

Na kraju je u 6. minuti nadoknade vremena Skot Mektominej postigao nevjerovatan pogodak za konačnih 2:0 kada je poslije greške Edersona šutem sa 35 metara zatresao praznu mrežu gola Sitija!

Ole Gunar Solskjer tako je po treći put savladao Pepa Gvardiolu ove sezone. Bilo je 2:1 i 1:0 na Etihadu za Junajted, dok je u prvom susretu na Old trafordu, u Liga kupu, Siti slavio sa 3:1, analizira "Mondo".

Ta pobjeda bila  im je dovoljna za finale takmičenja koje su i osvojili, ali Junajted će se moći podići još jednim podatkom. Ovo je bio prvi put od sezone 2009/2010. da su u oba ligaška meča uspjeli da savladaju "Građane".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.