ŽELJEZNIČAR

Osim: Ostaje neka gorčina na kraju

Osim: Očekivano teška utakmica protiv protivnika koji se s 11 igrača dobro držao svog plana. Arhiv

Piše: Avaz.ba

8.3.2020

Šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim nije bio zadovoljan nakon pobjede (1:0) nad Tuzla Cityem. Igrač odluke ponovo je bio Semir Štilić, koji je postigao evro-gol iz slobodnog udarca.

Očekivano teška utakmica protiv protivnika koji se s 11 igrača dobro držao svog plana. Imali su nesreću da u istoj minuti dobiju crveni karton i prime gol. To je okrenulo utakmicu naopačke, rekao je Osim i dodao:

- Nakon toga su nas malo uspavali. Nisu ostali bez snage, ali nismo smjeli doći u ovu situaciju. Imali smo pet- šest nevjerovatnih šansi. Na kraju dođeš u situaciju u koju ne smiješ doći, da ti oni onako dođu u šesnaesterac. Čestitam im na korektnoj igri i na tome što su s igračem manje primili samo jedan gol. To je realno poduhvat na ovako velikom terenu. 

Neke stvari ne može objasniti. 

- U nekim situacijama su igrači nonšalantno i amaterski reagirali. To se ne smije dešavati. Vidjet ćemo šta ćemo uraditi. Ok, golman je buckast, skine nešto, može ga uvijek pogoditi lopta. Ostaje neka gorčina na kraju. Loša stvar je očigledna, a dobra stvar je što smo bili prilično organizirani i nismo im dopustili haman ništa. Imaju brza krila koja smo zaustavili. Utakmicu mi je zasjenio ovaj drugi dio po kojem ću je i upamtiti, ističe trener Plavih.


Moramo biti "gladniji"

Treći dio sezone u Premijer ligi BiH počinje narednog vikenda.

Prva utakmica je protiv Čelika, jedina koja nas interesira. Imali smo tri utakmice u sedam dana. Sada imamo šest dana da se odmorimo i da u tu utakmicu uđemo "gladniji" nego danas, rekao je Osim.

Štilić je opet bio igrač odluke. M. Tabaković/Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.