NOGOMET

Starčević: Prije svega, moramo pripremiti ekipu za meč s Belgijom

Sa saradnicima održao sastanak u NSBiH

Starčević: Veoma odgovorna funkcija. NSBiH

J. A. / Avaz Sport

9.3.2020

Nakon što je 6. marta na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH izabran za selektora U-21 reprezentacije, Slobodan Starčević danas je posjetio prostorije Saveza u Sarajevu.

Novi selektor mlade reprezentacije i njegovi saradnici Mario Ivanković, Haris Alihodžić i Zoran Sofrenić su se tokom današnjeg boravka u Savezu sastali s generalnim sekretarom Adnanom Džemidžićem, kao i izvršnim direktorom sektora za sport Elmirom Pilavom.   

- Prije svega želim da zahvalim NSBiH, koji me imenovao na ovu veoma odgovornu funkciju. Svjestan sam koliki je značaj U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine. Potrudit ću se maksimalno da, zajedno sa svojim stručnim štabom koji je odlično posložen u stručnom i karakternom smislu, maksimalno odgovorim obavezama koje nam idu ususret. Prije svega, moramo pripremiti ekipu za meč s Belgijom. Dugoročno gledano, zadatak mlade reprezentacije je i adekvatna priprema za ono što će reprezentativce dočekati u A selekciji - rekao je Starčević nakon upoznavanja s članovima administracije NSBiH.

U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine će prvi meč predvođena novim stručnim štabom odigrati 31. marta u Zenici sa selekcijom Belgije, u okviru kvalifikacija za Euro 2021.

S današnjeg sastanka. NSBiH

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.