LAJPCIG Situacija je daleko od idealne

Škrti Nijemci paze da Dinamu ne isplate bonuse: Olmo u drugom planu

Avaz.ba

Olmo: U Lajpcigu odigrao ukupno 30 minuta

Foto: Arhiv


Dani Olmo, ako je suditi prema analizi posljednjih pet utakmica, nije pogodio s klubom. Bivši igrač Dinama sakupio je u tom razdoblju, nekih mjesec, ukupno 30 minuta! Premalo za talentiranog Španca.

- Idem u Lajpcig, jer ću tamo imati šansu igrati - tim je riječima napustio je Olmo zagrebački aerodrom.

No, situacija je daleko od idealne za nekad nezamjenjivog asa Dinama. Od Totenhema u Londonu, do Totenhema u revanšu u Leipzig, odigrao je ukupno pet utakmica i u tom periodu Dani je dobio priliku samo jednom.

Protiv Spursa u Londonu ostao je na klupi (0:1), u razbijanju Šalkea (0:5) također se nije micao s klupe, u remiju s Bajerom nije dobio priliku (1:1), a jedinu šansu zapravo imao je na gostovanju protiv Volfsburga (0:0) kad je ušao u igru u 60. minuti. U pobjedu protiv Spursa ostao je "zakovan" na klupi (3:0).

Bonusi za Dinamo? Teško ovim tempom. Naime, za svakih 15 službenih utakmica u kojima Dani odigra 46 minuta na Dinamov će račun stići dodatnih milion eura. No, ovaj bonus ima i svoj maksimum, Dinamo po toj stavci može dobiti najviše četiri miliona eura, no Olmo prije toga mora skupiti 60 nastupa, i tu igrati više od poluvremena, za Lajpcig, analiziraju zagrebačke "Sportske novosti".

U utakmici Kupa, u kojoj je zasad i zabio jedini gol, odigrao je, naprimjer, 44 minute. Pazi se svaka minuta, čini se...

Više o:

Dani Olmo Lajpcig
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na