BARAŽ 2020.

NS BiH u stalnom kontaktu sa UEFA-om: Posljednje informacije o baražu Eura 2020.

NS BiH očekuje dalje instrukcije iz UEFA-e. Arhiv

Piše: G. Š. / Avaz.ba

11.3.2020

Slijedeći upute i instrukcije nadležnih organa i institucija povodom širenja koronavirusa, Nogometni savez BiH poduzima sve neophodne mjere zaštite i prevencije koje su u nadležnosti Saveza.

Za naredni period su otkazana sva planirana okupljanja mlađih kategorija (kampovi i prijateljske utakmice), a prvenstvena takmičenja u sljedeća dva kola će biti održana bez prisustva gledalaca. Ostale mjere će biti preduzimane u skladu sa trenutnom situacijom, a provodit će se aktivnosti na realizaciji propisanih odluka nadležnih državnih organa. Administracija NS BiH je u stalnom kontaktu sa UEFA-om, i prema posljednim informacija utakmice baraža neće biti odgođene zbog nemogućnosti određivanja novih termina u kalendaru takmičenja,  saopćeno je iz kuće bh. fudbala.

U skladu sa tim NS BiH očekuje dalje instrukcije iz UEFA-e, a poštovaće i sve preporuke, naredbe i instrukcije nadležnih organa po pitanju održavnja javnih skupova u Bosni i Hercegovini. Utakmice baraža, kao i utakmica „U-21“ reprezentacije će biti odigrane prema zakazanom datumu i određenim terminima, ali je sigurno da će biti poduzete posebne mjere zaštite i prevencije svih učesnika događaja. 

NS BiH sa posebnom pažnjom će nastaviti da prati situaciju oko širenja koronavirusa te prema potrebi odrediti nove mjere i izdati nove upute, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.