UŽIVO

Liverpul ispao nakon što je vodio 2:0, PSG bolji od Borusije

Plasman u narednu rundu ranije izborili Atalanta i Lajpcig

Slavlje igrača Atletika. AFP

Avaz.ba

11.3.2020

Nogometaši Liverpula, aktuelni prvaci Evrope, na svom terenu dočekali su Atletiko Madrid i ostali su bez prilike da brane trofej. U šokantnoj utakmici, nakon produžetaka kao domaćini su poraženi sa 3:2. U drugoj utakmici PSG je ugostio Borusiju Dortmund i došao do sigurnih 2:0 za prolaz dalje.

Prva utakmica između Atletiko Madrida i Liverpula u Španiji završena je trijumfom domaćeg tima (1:0), dok je Borusija u Dortmundu savladala PSG rezultatom 2:1. 

Liverpul krenuo jako ofanzivno, željeli su što prije anulirati prednost kluba iz Madrida. Već na startu na prepunom Enfildu stvorili su nekoliko dobrih situacija.

Dvije minute prije kraja prvog dijela Liverpul je anulirao prednost Atletika. Jan Oblak ih je dugo spašavao, ali nije mogao ništa u 43. minnuti. Georginjo Vajnaldum (Georginio Wijnaldum) pogodio je za veliko slavlje na Enfildu.

Liverpul je propustio nekoliko velikih prilika, ali otišlo se u produžetke. 

Liga prvaka: Velika uzbuđenja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Samo četiri minuta u produžecima trebalo je Liverpulu da probije bunker Atletika. Strijelac je bio Roberto Firmino, ali je Markos Ljorente (Marcos Llorente) tri minute kasnije iskoristio katastrofalnu grešku Adriana i smanjio na 2:1. 

Ljorente nije rekao sve, pa je u 105. minuti snažno šutirao u poravnao na 2:2 za veliki šok na Enfildu. Tačku na "i" stavio je Alvaro Morata u 120 minuti. Pogodio je za 2:3.

U Parizu je bila sablasna atmosfera, obzirom da se igralo bez publike. Nejmar (Neymar) je u 28. minuti domaće doveo u vodstvo. Brazilac je pogodio glavom nakon kornera. Zanimljivo, navijači PSG-a okupili su se izvan stadiona, gdje su pratili šta se događa. U sudijskoj nadokandi prvog dijela PSG je udvostručio prednost. Ovog puta strijelac je bio Žuan Bernat (Juan). PSG je sačuvao 2:0 i zasluženo prošao u narednu fazu protiv Dortmunda.

Plasman u četvrtfinale Lige prvaka već su izborili Atalanta i Lajpcig. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.