REAKCIJE

Maradona: Neki ismijavaju koronavirus, teško je educirati zemlju za 15 minuta

Argentinca boli srce za Italijom, a upozorava da opasnost prijeti i njegovoj domovini

Maradona: Pružio podršku Italiji. AFP

J. A. / Avaz Sport

13.3.2020

Koronavirus ozbiljno je uzdrmao planetu i promijenio svakodnevne navike, pa se tako sport po sport, takmičenje po takmičenje sve češće odlučuju na potpunu suspenziju.

Trenutno je najkritičnija situacija u Italiji, konkretno na sjeveru zemlje, zbog čega je odlučeno da se Serija A odloži do početka aprila, a u međuvremenu su dvojica fudbalera zaražena ovim virusom, dok su njihovi saigrači u karantinu. 

Nešto bolja situacija je na jugu zemlje, a podršku tamošnjem narodu poslao je legendarni Dijego Armando Maradona (Diego), koji je osamdesetih godina bio "glavna zvijezda" njihove lige.

- Živio sam sedam godina u Napolju i tamo imam porodicu, mnogo ljudi koje volim i koji mene vole. Italija je dio mog života i želim im poslati poruku podrške u ova teška vremena. Svi su svjesni da sada moraju ostati kod kuće i nadam se da ćemo tako i mi u Argentini reagirati - napisao je Maradona na svom Facebooku.

Maradona: Poželio sreću svima. AFP

Prethodne sedmice završilo se prvenstvo u Argentini, i to uz veliku dramu, kada je Boka Juniors pobijedila Himnaziju, ekipu koju vodi upravo Dijego Maradona.

Boka Juniors tako je osvojila šampionsku titulu, a slavlje je obilježio i poljubac Maradone i Karlosa Teveza (Carlos).

Neki ismijavaju koronavirus, ali prava istina je da u subotu niko nije pričao o pandemiji, svi smo se pozdravljali i ljubili na punom stadionu. Nadam se da će se sve dobro završiti i ovdje i tamo. Teško je educirati zemlju za 15 minuta, sve se rješava obrazovanjem i poštovanjem. Sretno svima - zaključio je legendarni El Pibe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.