NJEMAČKA

Rumenige objasnio zašto se samo u Bundesligi igra za vikend

Utakmice 26. kola bit će pred praznim tribinama

Karl-Hajnc Rumenige. Screenshot

Avaz.ba

13.3.2020

Njemačka nogometna liga (DFL) je objavila kako će u ponedjeljak predložiti potpuni prekid prvenstva prve i druge lige do najmanje 2. aprila zbog pandemije koronavirusa. To znači da će Bundesliga biti jedina od liga petica koja će se igrati ovog vikenda.

Igrat ćemo sutra, ali utakmica s Čelsijem je odgođena. Vodstvo Bundeslige obavijestilo nas je da su sve utakmice suspendirane do 2. aprila, a i niko ne može predvidjeti koliko će trajati ova situacija s virusom - rekao je na konferenciji za novinare Bajernov čelnik Karl-Hajnc Rumenige (Karl-Heinz Rummenigge). 

Potom je objasnio zbog čega će se utakmice 26. kola Bundeslige igrati ovog vikenda.  

- U Bundesligi niti jedan igrač nije zaražen i to je razlika u odnosu na ostale koje se neće igrati za vikend. Od idućeg vikenda na rasporedu je reprezentativna pauza. Preporučujem FIFA-i da otkaže okupljanje reprezentacija jer dolaze sa svih krajeva svijeta. Možda će i Euro biti nužno odgoditi, a prvenstva bi se mogla igrati i u junu -  istakao je Rumenige. 

Bajern, inače, u subotu ide na noge berlinskom Unionu pa je uz Rumenige na pres-konferenciji bio i trener Hans Diter-Flik (Hans-Dieter Flick).

- Teško se pripremati za utakmice u ovoj situaciji. Utakmice bez gledalaca nisu normalne, ali naš je posao pripremiti ekipu i usredotočiti se na nogomet - poručio je Hans Diter-Flik. 

Hans Diter-Flik. Screenshot

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.