FK SARAJEVO Igrači ne smiju napuštati Kanton Sarajevo

Obavljena dodatna dezinfekcija stadiona Koševo, Trening-centra i zgrade kluba

G. Š. / Avaz.ba

Svi igrači zajedno sa stručnim štabom u narednim danima boravit će u svojim kućama u Sarajevu

Foto: Arhiva


Nakon instrukcija Kriznog štaba Ministarstva Kantona Sarajevo u cilju prevencije širenja koronavirusa, Fudbalski klub Sarajevo poduzeo je niz mjera koje za cilj imaju sprečavanje širenja virusa, zaštitu svih uposlenika te podizanje svijesti navijača i javnosti.

- Jučer i danas obavljena je dodatna dezinfekcija stadiona ''Asim Ferhatović Hase'', Trening-centra Butmir i zgrade kluba. Medicinski tim jučer je održao sastanak s igračima prvog tima, stručnim štabom i tehničkim osobljem u cilju informiranja o načinima sprečavanja širenja koronavirusa, te eliminiranja svih potencijalnih komplikacija - saopćeno je iz FK Sarajevo. 

Treninzi omladinskih selekcija odgođeni su do daljnjeg, a svi akademci otputovali su svojim kućama.

Odlukom Fudbalskog kluba Sarajevo, na osnovu naredbe Kriznog štaba Federacije BiH, sedmični plan treninga prvog tima je, također, promijenjen. Naime, svi igrači zajedno sa stručnim štabom u narednim danima boravit će u svojim kućama u Sarajevu. Igračima nije dozvoljeno napuštanje Kantona Sarajevo, te je strogo zabranjeno zadržavanje na mjestima javnog okupljanja (tržni centri, restorani, kafići, kina...). U cilju očuvanja zdravlja, igrači i ostalo osoblje su u narednom periodu dužni postupati po naredbama i preporukama Kriznog štaba FBiH, Ministarstva zdravstva KS, NSBiH, menadžmenta FK Sarajevo i medicinskog tima FK Sarajevo. Svako odstupanje od navedenog smatrat će se kršenjem važeće odluke kluba, ističu u sarajevskoj 38b.  

Svim uposlenicima tokom naredne sedmice naložen je rad od kuće. S druge strane, Bordo fan šop od subote, 14. marta, neće raditi, a svi navijači kupovinu mogu obaviti na online platformi. Također, svi navijači mogu se učlaniti i online. 

Inače, nijedan igrač i uposlenik kluba ne pokazuju simptome zaraze koronavirusom. Sve poduzete mjere su iz predostrožnosti. O svim naknadnim izmjenama Fudbalski klub Sarajevo će pravovremeno informirati javnost i navijače. 
  • Stadion Koševo

    Stadion Koševo

    Foto: Arhiv


Više o temi FK Sarajevo

LIčNOST DANA
Benjamin Tatar: Igrač odluke
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na