PORUKE

Ronaldo se javio iz samoizolacije: Danas vam ne pišem kao fudbaler

Zaštita ljudskih života mora biti iznad svih drugih interesa

Svijet prolazi kroz teške trenutke. Ilustracija

Avaz.ba

13.3.2020

Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo) napustio je Torino prije nekoliko dana, ali kada je objavljeno da je njegov saigrač Daniele Rugani zaražen koronavirusom, odmah je s ostatkom porodice stavljen u izolaciju.

I dok se čeka razvoj događaja u vezi s virusom koji je uništio svijet sporta, Ronaldo je, kao i mnoge druge svjetske zvijezde, poslao poruku podrške svima koji se bore protiv korone.

- Svijet prolazi kroz teške trenutke koji traže brigu i pažnju od svih nas. Danas vam ne pišem kao fudbaler, već kao sin, otac i ljudsko biće koje je zabrinuto onim što se dešava i što utječe na cijeli svijet. Veoma je bitno da pratite savjete Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i vladajućih struktura o tome kako se nositi s aktuelnom situacijom - napisao je Ronaldo i nastavio:

Zaštita ljudskih života mora biti iznad svih drugih interesa. Moje misli su s onima koji su izgubili bliske osobe, a saosjećam s onima koji se bore s virusom, kao što je to moj saigrač Daniele Rugani. Naravno, pružam poruku istinskim profesionalncima koji se brinu za zdravlje drugih ljudi i tako riskiraju vlastite živote.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.