TRANSFERI

Juventus spreman prodati bh. zvijezdu: Italijani otkrivaju koji klub želi angažirati Miralema Pjanića

Njegova zamjena Rodrigo Bentakur pokazao je sjajnu igru u derbiju

Pjanić: Ugovor do 2023. godine. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

14.3.2020

I dok se Italija bori sa koronavirusom, koji je paralizirao praktično sve aktivnosti, uključujući i one sportske, tamošnji vodeći sportski list " La Gazzetta dello Sport" donosi veoma zanimljivu vijest čiji je glavni akter naš fubalski as.

Naime, "La Gazzeta" tvrdi da bi se tamošnji prvak Juventus mogao odlučiti na prodaju veznjaka Miralema Pjanića, nakon što je njegova zamjena Rodrigo Bentakur (Bentacur) pokazao sjajnu igru u derbiju protiv Intera (2:0), što je bio posljednji meč Serije A koji je odigran prije prekida sezone.

Isti izvor navodi da su u klubu iz Torina nakon ovog duela prvi put ozbiljno počeli razmišljati o prodaji 30-godišnjeg bosanskohercegovačkog veznjaka. Pjanić ima ugovor sa "Starom damom" do 2023. godine, ali se pretpostavlja da bi ga mogao pokušati angažirati francuski prvak Pari Sen Žermen.

Novac od ovog transfera "Bjankoneri" bi iskoristili za kupovinu slavnog Francuza Pola Pogbe (Paul Pogba) iz engleskog Mančester junajteda i Brešinog talenta Sandra Tonalija, tvrdi "La Gazzetta". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.