FRANCUSKA

Gazda Liona lovi u mutnom: PSG ostaje bez titule, sedmoplasirani tim ide u Ligu prvaka?

Najlogičnija stvar bila bi krenuti ispočetka, kaže Žan-Mišel Ola

Ola: Izazvao burne reakcije. ol.fr

E. J. / Avaz.ba

14.3.2020

Predsjednik Liona Žan-Mišel Ola (Jean-Michel Aulas) izjavio je da kompletna sezona u prvenstvu Francuske, koje je prekinuto zbog pandemije koronavirusa, treba biti poništena.

- Najlogičnija stvar bila bi poništiti sve i krenuti ispočetka - rekao je Ola za list "Le Monde", dodavši da titulu ne treba dodijeliti nijednom klubu.

Također je izjavio da bi mjesta u Ligi prvaka, kad je u pitanju Francuska, trebala pripasti istim klubovima kao i prošle sezone.

Ako bi ovakav prijedlog prošao, značilo bi to da Lionov veliki rival Pari Sen Žermen ne bi osvojio titulu. Također, uprkos tome što je trenutno tek sedmi na tabeli sa devet bodova zaostatka za mjestom koje vodi u Ligu prvaka, Lion bi ponovo igrao elitno evropsko takmičenje (prošle sezone bio je treći).

Naravno, to je izazvalo burne reakcije. Tako se bivši reprezentativac "Trikolora" Dimitri Paje (Dimitri Payet) zapitao da li je Ola ozbiljan te sugerirao da bi mu trebalo izmjeriti temperaturu.

Drugi klubovi su također naveli žele završiti sezonu, dok je Natali Boj de la Tur (Nathalie Boy de la Tour), predsjednica francuske lige (LFP), u čijem je rukovodstvu i Ola, izjavila da nije sretna zbog takvih medijskih istupa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.